71

Карък на годината: Шофьор си купи джип и му го конфискуваха същия ден край Пловдив

Шофьор ще се бори за карък на годината, след като си взе и изгуби автомобила си в рамките на ден. Той е засечен в крачка в Първомай. Бил спрян за проверка от полицейски патрул. Дрегерът отчел концентрация на алкохол в кръвта 2,45 на хиляда. 

Успял да се споразумее за наказание, което е одобрено от Районния съд в Първомай.  Признат е за виновен и се съгласява на лишаване от свобода в размер на четири месеца условно, с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 190 лв., отнемане на книжката за девет месеца, както и отнемане н автомобила, който в случая е негова собственост. 

По-интересният момент е, че шофьорът се сдобил с возилото на същия ден. Не успял да прежали загубата и обжалвал конфискацията пред Окръжния съд. "Инкриминираният лек автомобил е собственост на дееца и е послужил за извършване на престъплението и като такъв подлежи на отнемане, съгласно  специалната разпоредба на чл. 343б ал. 5 НК, както правилно е приел първият съд", пише в мотивите на Окръжния съд, с които потвърждава конфискацията на джипа. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?