46

Каналджии използваха изборния ден, за да прекарат нелегални сирийци през Пловдив

Пловдивската полиция сгащи микробус с 10 нелегални мигранти на АМ "Тракия" край Пловдив. Успешната акция е реализирана в деня на вота - 3 октомври в района на пловдивското село Шишманци. Предполага се, че тогава каналджиите разчитали на факта, че вниманието на цялата полиция е съсредоточено в изборите. Край Шишманци обаче шофьорът -участник в каналджийската схема катастрофирал. Бил подаден сигнал на тел. 112, като до пристигането на униформени, той се изпарил. 

Служителите на реда заварили бус с натъпкани нелегални мигранти, които обяснили, че са от Сирия. Така започнало разследване и била разкрита каналджийската схема. Полицията стигнала до трима, за които има доказателства, че са участници - двама от Хасково и един от Стара Загора. 

"Към настоящия момент, въпреки изключително ранния етап на разследване, благодарение на екипа на полицията в Раковски и служители при отдел „Криминална полиция“, под ръководството и съвместната работа с наблюдаващия прокурор и разследващите полицаи, са събрани достатъчно доказателства, на базата на които са повдигнати обвинения на трима мъже, български граждани. На единия от тях е повдигнато обвинение и за това, че е управлявал автомобила с мигрантите  след употреба на наркотични вещество", съобщиха за "Марица" от прокуратурата. Оттам увериха, че продължават активните действия за разкриване на още участници в схемата относно уговаряне, заплащане и превозване на сирийските граждани нелегално през страната.   

Предстои произнасяне на съда по направено искане от страна на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от участниците в каналджийската схема.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?