46

Камшичен удар "открадна" книжката на пловдивски шофьор за година

23-годишен пловдивски шофьор остана без книжка за година и ще трябва да брои 3 бона глоба, заради екшън изпълнения зад волана. Униформени го хванали в крачка да дрифти и да усуква колата си на светофар в кв. "Кючук Париж", след което веднага го спрели и му съставили акт. 

Шофьорът останал недоволен от санкцията и обжалвал в съда. Пред магистратите изтъкнал, че полицаите не са били свидетели на дрифтенето. И обяснил: "Подадох повече мощност към мотора, като непреднамерено, при влизане в завоя, задните колела на автомобила изгубиха сцепление и се завъртя на около 60 градуса и след това, при отпускането на газта, се получи камшичен удар“.

В крайна сметка съдът не приел тезата, че се касае за случайно поднасяне на автомобила поради извършена бърза маневра. "Напротив, видно от самите му обяснения, поведението на водача сочи умишлено шофиране посредством извеждане на МПС извън контрол чрез подаване на повече мощност", се казва в мотивите за решението, което е потвърждаване на санкцията. Наказанието е потвърдено и на следваща инстанция. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 7 оценки
4.4/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Смях

Смях

20.03.2023 | 08:35

Егати тъпака, сам си го наби....

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?