Следвайте ни

Камикадзета бръмчат с мотори в Пловдив и на магистралата

viber icon

В хода на пътна акция, част от активните мерки за безопасност на движението, служители на пловдивската полиция извършили 241 проверки на водачи на мотоциклети.

Във времевия диапазон от 29 септември до 4 октомври са констатирани 31 нарушения на ЗДвП и Кодекса на застраховането. Контролът по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки - най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети.

За установени административни нарушения на 20 водачи са съставени актове, а 11 са глобени с фиш. Осем от водачите  са  управлявали нерегистрирани двуколесни превозни средства, а трима са били неправоспособни. 4 са съставените актове за управление на мотоциклет без поставена защитна каска. Петима от водачите са санкционирани за неправилно поставяне на регистрационни табели. Според изискванията,  регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера.

10 фиша са съставени за неспазване на пътни знаци, маркировка  и извършване на други нарушения по ЗДвП.  В хода на проверките са образувани и 6 бързи производства срещу водачи на МПС, които са шофирали под въздействие на алкохол и наркотици.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи са установени 6 нарушения на скоростните режими на водачи на мотоциклети. Скоростни антирекордьори са заснети в града и на АМ Тракия. Водач на мотоциклет е установен със скорост от 122 км/ч при движение по бул. „Марица – юг“. В района на километър 108 на магистрала „Тракия“ проверяващите са заснели мотоциклетист, който се е движил със 180км/ч при ограничение за посочената категория превозно средство от 100 км/ч. 

По време на акцията са връчени и 77 електронни фиша на водачи и пътници, във връзка с техни предишни нарушения.   

Служителите на ОД на МВР - Пловдив продължават с активните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?