Следвайте ни

Какво се случва? Наръгаха дете с ножица в пловдивско училище

viber icon

Ужасяващ случай на детска агресия излезе наяве в пловдивското училище "Душо Хаджидеков". Първокласник е наръган с ножица от свой съученик, а свидетел на случката е станала майка на едно от децата в класа.  По думите ѝ това не е първата проява на агресия в школото. В класа имало 4 деца, които упражнявали системен тормоз върху останалите. Почти ежедневно там имало случаи на ръкопашен бой, разбити носове с кървища, ритници в гърба, тормоз в тоалетната, събуване на гащи на дете пред класа, обидни думи и псувни, унищожаване на пособия и дрехи, изхвърляне на храна от насилниците, в случай, че не им се даде, както и безобразно държание към преподавателите.


Потресаващата случка с наръгването с ножижца в корема е от 26 май. За това е разказала майката на първокласничка, станала свидетел. 

"След случката изригнах и всички родители се обединиха(без 4-ма ) с искането: едно от децата да се премести в другата сграда, а с останалите 3 да се работи незабавно и професионално. Еми, да ама не, само с искането ще си останем. На всичкото отгоре потулиха случая и ни го презентираха официално, че децата са рязали тиксо в присъствието на учителя, ножицата отфръкнала, и така се одраскало коремчето на детето. Пуснаха учителя в болничен и изкараха писмено становище от психолог за случилото се така, както на ръководството им оттърва. Бясна съм е меко казано и не мога да се побера в кожата си от безкрупулното поведение на педагозите, както и неадекватното поведение на родителите на тези деца, които освен, че толерират агресията им, ами ги карат и да лъжат. Да не говорим, че се саморазправяха с мен и ме заплашваха, защото съм анонсирала случая, в който детето беше с 2 огромни дупки на тениската (на рамото и корема) и прорезна кървава рана 2 см от пъпа (явно ножицата е отхвръкнала минимум 2 пъти) и учителя беше вън на двора с останалите деца", разказва потресената майка.

Родителите са пуснали жалба до МОН, до Агенцията за закрила на детето и копие до инспектората по образование в Пловдив.

"Дано някой се сезира мигновенно преди да е пострадало още някое дете, включително и моето. Стискайте ми палци, нашата жалба да не бъде потулена, като всички останали към Душото. НЕ на агресията", е написала още майката. 

Очаквайте подробности! 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

dii

dii

07.06.2021 | 16:59

отФръкнала ножицата значи? Тони Михайлов има говор като на Баци Гацов. До там стигнахме с шоуто на Слави....

Отговори
1 0
Паисий Хилендарски

Паисий Хилендарски

07.06.2021 | 16:51

Най-елитното училище е на метри от Душото!Невероятни педагози,директор...и винаги е било такова!

Отговори
1 1
Родител

Родител

07.06.2021 | 14:38

И в Алекото е същото

Отговори
2 0
Десен

Десен

07.06.2021 | 13:03

Като знам 2-3 преподавателки в това "елитно" училище и как същите тези дават "елитни" частни уроци на СОБСТВЕНИТЕ си ученици, картинката се подрежда отлично! Такова е, Душото вече отдавна не е елитно, там е "елита" на тези, които плащат, за да покриват безумно разлигавените им и глупави деца. Следващата стъпка е да пребият някой, а и тогава училището удобно ще си затвори очите пак. Родителите правят "дарения" на ръководството, а царица парица е над всичко. Мога да посъветвам родителите, да искат преместване на всички 4 гаменчета и тогава да си пуснат децата на училище, в противен случай, да пишат и до министерството, тоя кабинет, поне сега работи и ще се обърне внимание. А ако сменят и шефа на инспектората в Пловдив - още по-добре.

Отговори
10 0
Мария

Мария

07.06.2021 | 12:20

В училището има камери във всяка стая, коридорите и около сградата. Предполагам, че репортерът е проверил сигнала преди публикацията. Иначе е просто поредното запълване на страниците на изданието.

Отговори
3 11
мхм

мхм

07.06.2021 | 12:15

Хахахаха. От кога Душото е "елитно" училище и някой ще ми обясни ли какво изобщо значи това!!?! Олигофренска нация сте ей....

Отговори
16 0
Кака

Кака

07.06.2021 | 12:00

Осъди родител! Спаси училище!

Отговори
6 2
Коментар

Коментар

07.06.2021 | 11:28

Среща се при бързо забогателите бизнесмени. Традициите са прекъснати.

Отговори
13 1
Хомич

Хомич

07.06.2021 | 11:24

Сезирайте прокуратурата, родителите на насилника да посещават психолог, заедно с отрочето си.

Отговори
21 1
Батко

Батко

07.06.2021 | 11:19

В това училище се влиза със спонсортво, като повечето деца са на мастити бизнесмени. Нищо няма да стане, докато някое дете не умре, даже и тогава едва ли ще има някакви промени. Навремето може и да е било елитно, ама сега си е пунта-мара.

Отговори
17 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?