2374

Какво се случва? 200 000 камикадзета за 2 месеца по родните пътища

Над 200 000 шофьори са заснети да буквално да летят по родните пътища в рамките на два месеца – 07 юли до 12 септември. Това каза пред журналисти главсекът на МВР Петър Тодоров, който е на посещение в Хисаря.  Той подчерта, че едва 40% от всички глоби, наложени на джигитите, са платени и са влезли в хазната. По думите му тази събираемост на наложените санкции е изключително ниска и трябва спешно да се вземат мерки това да се промени.

„Загубите са в милиони от неплатени глоби. В другите страни процедурата по събиране е бърза и работи добре. Ние се бавим с тежки административни процедури, които са невъвместими с времето. Нужни са промени“, категоричен е Тодоров. По думите му те включват подобряване на пътната инфраструктура, на обучението на шофьорите, бързи и неотменни санкии, както и бързо изграждане на комплекс от мерки за контрол на шофьорите – камери за средна скорост, стационарни и подвижни мерки. 

От изнесената статистика стана ясно, че за времето от 7 юли до 12 септември са връчени над 49 000 акта и над 180 000 фиша. 1300 са хванати зад волана с над 1,2 промила алкохол в кръвта, а над 1200 - дрогирани. Всички вече са с обвинение от прокуратурата, каза главсекът на МВР. 

Петър Тодоров участва в Осмата годишна конференция „Безопасна пътна инфраструктура“ в Хисаря. Форумът се  организира от Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“.  Тодоров и експерти от ГД „Национална полиция“ представиха резултатите от предприетите от 16 август мерки за допълнителен контрол на движението по пътищата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?