46

Жители на "Тракия" на бунт срещу нощни гонки и състезания

Жители на пловдивския квартал "Тракия" се бунтуват срещу ежедневните среднощни гонки по улици и булеварди. По думите им, както шофьори на тунинговани коли, така и мотористи си организират смъртоносни надпревари под прозорците им, а наказания няма.

"Отново гонки по бул. "Освобождение". Обадих се на тел 112 и ще продължа да се обаждам всяка вечер! Ще пусна и жалба! Някой с мен? За да има промяна, нека се обединим", призовава пловдивчанка, която е майка на три деца. "Опитвам се след изморителен ден да работя на компютъра. И когато ми събудят децата, аз трябва да ги успокоявам и приспивам", допълва тя. 

"С вас сме, но се съмнявам, че ще има положителен резултат. Казвам го от опит. Живеем на ул. "Съединение". Резултат за съжаление никакъв. В чудо сме се видели. Да опитаме да направим нещо по мащабно. Всеки нормален човек има нужда от спокойствие и нощен сън", коментира друг жител на "Тракия". 

"Всяка вечер се събират на паркинга на "Кауфланд" в "Тракия", допълва трети. 

Очаква се подаването на колективна жалба. Хората са притеснени, че тепърва идват горещините и няма как да стоят със затворени прозорци, заради шумните гонки и състезания. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
само в Тракия да е

само в Тракия да е

06.06.2023 | 18:11

милиционерчетата спят защото така са им наредили!

Отговори
3 0
Гамен

Гамен

06.06.2023 | 14:53

Кво не ви харесва? Щом полицията си трае, значи всичко е наред. Състезават се, трепят се, може и хора да утрепят. И какво от това? Властта фактически ги поощрява.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?