46

Жестокост в Пловдив: 95-годишна баба в кома след побой от внук, скрил кървави парцали

40-годишен алкохолик преби 95-годишната си баба в Пловдив. Кървавите сцени се разиграли на 14 декември, каза наблюдаващият прокурор Нено Димов, предаде репортер на "Марица". 

Той посочи, че възрастната жена страда от множество заболявания и била в безпомощно състояние, в невъзможност да се обслужва сама. По тази причина била наета помощница. 

От около три месеца внукът живеел при баба си. Двамата често имали конфликти, но те се състояли предимно в обиди и хвърляне на различни предмети. 40-годишният злоупотребявал с алкохол. 

На 13 декември вечерта се прибрал пиян, влязъл в стаята, между двамата отново възникнал скандал. Агресията ескалирала, удряла многократно с ръка по главата, след което се оттеглил в стаята си.

На 14 декември през нощта бил повикан от баба си. Последвал скандал, този път по-жесток. Пак я удрял, след което я оставил и се върнал в стаята си. На сутринта в жилището отишла помощница. Заварила внука да събира парцали с кръв. Бабата била в изключително тежко състояние, с кръв по устата и дрехите. 

Помощницата попитала какво се е случило, а внукът отговорил с безразличие, че паднала от леглото. Жената не повярвала на тази история, преоблякла пострадалата, след което звъннала на Бърза помощ. Побойникът повтарял, че няма нужда от всичко това и че баба му искала да си умре вкъщи.

"Иззети са множество доказателства. Разпитани са свидетели, направено е освидетелстване на пострадалата, правят се ДНК експертизи. Предстои разпит на още свидетели. Ще се повдигне обвинение на внука. Имаме доказателства за чести битови скандали.  Наказанието е лишаване от свобода", каза наблюдаващият прокурор Нено Димов. 

Очаквайте подробности! 
  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?