71
Следвайте ни

Жертвите от катастрофи в Пловдивско – заради влизане в насрещното и превишена скорост

viber icon

Рисковото навлизане в насрещното при изпреварване е в ТОП 3 на причините за най-тежките катастрофи с жертви и ранени по пътищата в Пловдив и региона през 2021 г. Това показва статистиката на полицията в града под тепетата, предоставена на „Марица“. В челната тройка попадат също превишена скорост и отнемане на предимство. Причини за голяма част от тежките инциденти са също недостатъчна дистанция, неправилно движение на заден ход, внезапно и рязко спиране. 

98 % от всички над 700 мелета са възникнали от нарушаването на правилата за движение от страна на шофьора. Близо 20 са инцидентите заради нарушение от пешеходец – неправилно пресичане, внезапно изскачане на пътя или просто преминаване на червен пешеходен сигнал на светофара. Единици са тежките катастрофи заради техническа неизправност на возилото, неравности по пътя или при изскачане на животното на платното за движение. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?