71

Желязна защита за бившия шеф на МВР в Пловдив, до месец решават за уволнението му

До месец Административният съд ще се произнесе по казуса с уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Васил Костадинов. Защитата на бившия полицай №1 в лицето на адв. Иван Демерджиев, който е и бивш министър на вътрешните работи, бе желязна. Чрез документи той успя да докаже, че Костадинов е бил уволнен, докато е в болничен.

От МВР оспориха болничния му, но в крайна сметка той е потвърден. Иван Демерджиев поиска от съда да постанови решение, с което се отменя заповедта за уволнение на Костадинов.

"Най-притеснителното в този случай е, че съвсем очевидно решението за уволнението на клиента ми е било взето предварително, а след това е търсена причината за това. В случая е посочено одобряването на нищожни разходи, които не той следва да контролира. Подобен подход, който не е инцидентен, е абсолютно недопустим. Още повече, че се направи опит този случай да бъде използван за потушаване на напрежението в Цалапица. И некоректно се сочи, че случая с убийството в селото е реалната причина за уволнението му.

Представителят на МВР поиска заповедта за уволнението да бъде потвърдено. Очаква се решението на Административния съд.

Бившият шеф на полицията в Пловдив неведнъж коментира пред бурналисти, че е пълна измислица и лъжа, че е уволнен заради случая в Цалапица. "Този, който е поставил текста на сайта на МВР във връзка с уволнението ми, е лъжец. След като не намериха никаква причина да зашият случая в Цалапица към мен, се саморазправиха по друг начин - с обвинение в злоупотреба с власт за 16,80 ст", каза бившият полицай №1 на Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Basko

Basko

08.04.2024 | 18:24

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?