Извънредно! Прокуратурата с първи разкрития за арестите в Басейнова дирекция

Прокуратурата изнася подробности за проведените акции в Басейнова дирекция Пловдив в края на миналата седмица, както и какви са обвиненията повдигнати до момента.  

Припомняме, че освен шефката на дирекцията Цветелина Кънева, арестуван бе и служителят Ивайло Йотков, който преди е работил в РИОСВ в града. От специализираната прокуратура съобщиха официално, че акцията се провежда съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР. 

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура, като се извършиха претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

"Досъдебното производство е образувано съвсем скоро. Разследването се води от следователи в специализираната прокуратура. На 28 февруари са повдигнати обвинения на 3 лица за  участие в организирана престъпна група, действала от от пролетта на 2018 до настоящия момент", обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Групата е създадена с користна цел и с цел извършване на длъжности престъпления, подкупи и оказване на влияние", каза още тя. 

По думите й са задържани директорът на дирекцията, главният юристконсулт, както и общински съветник от община Марица, област Пловдив.

"Разпитани бяха множество свидетели, включително и пострадали от престъпната група. На 3 лица са предявени обвинения, като те са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за задържане до 72 часа, а днес предстои внасяне на искане за постоянно задържане под стража", коментираха магистратите.

"В КПКОПНИ постъпи оперативна информация затова, че длъжности лица от Басейнова дирекция съвместно с длъжностни лица от местната власт принуждават лица, които искат да се проведат съответните сондажи и да добият воден ресурс, да получават съответните разрешителни чрез заплащане на много по-висока сума, като за целта се използват конкретни дружества на много по-висока цена", обявиха от КПКОНПИ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
gloryson

gloryson

02.03.2020 | 18:04

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?