Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Пожар бушува в Кючука, издирват собственика СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Мощен пожар гори близо час в сърцето на Кючук Париж, видя репортерът на „Марица“. Запалили са се няколко тона боклуци, струпани в двора на стара къща на улица „Лазар Маджаров“, която е на метри от 3-4 нови кооперации.

Огнеборците се мъчат да изгасят пламъците, но след вече две изпразнени пожарни цистерни огънят все още не стихва. В момента пожарникарите прекарват маркучи от пожарен хидрант, който е на повече от 100 метра от мястото, където бушува стихията, за да имат достатъчно вода.

Все още не е ясно дали собственикът на порутената къща, затрупана с отпадъци, е вътре и дали е жив, затова наблизо чака и линейка.

Пожарникарите обаче не успяват да си пробият път през камарите боклук, струпани в двора. Входната врата на оградата се оказа заключена с катинар и верига. Наложи се пожарникарите да прескочат телената ограда, за да се покатерят върху купчините отпадъци и да пръскат от високо.

Други техни колеги с метални куки пък започнаха да извличат навън димящи вехтории, за да могат да си пробият път до къщата във вътрешната част на двора. Само на 5-6 метра от нея има висока нова кооперация, която изцяло е обвита в дим от пожара.

„Огънят лумна около 23,30 ч. Тъкмо се канех да си лягам, когато усетих, че мирише на пушек. Погледнах през прозореца, видях пламъците и веднага позвъних на тел. 112. Пожарникарите пристигнаха за две минути, но това чудо няма гасене“, разказа пред „Марица“ комшията от съседната къща.

И в този момент екипите на Пожарната с четири автомобила правят опити да потушат пламъците, за да влязат и да разберат вътре ли е собственикът. наоколо са се събрали притеснени хора от квартала, които се безпокоят пожарът да не стигне и до техните жилища.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

no coment

no coment

07.03.2020 | 08:17

Пожара е запален умишлено.Има много желаещи фирми да строят на този имот ,който не е малък.Тези вехнории са от години там .Как до сега не се запалиха? Строителните петна в Кичука намалаха .Такаче помислете сами.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?