ИЗВЪНРЕДНО! МВР и ДАНС влизат във ВиК-Пловдив

Агенти на ДАНС и служители на МВР влизат във ВиК Пловдив за пълна проверка на дейността на държавното дружество. Тя е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, а поводът е водната криза в Перник и разкритите вече там нередности в управлението на местния воден оператор. 

Все още не е ясно какво точно ще проверяват разследващите във ВиК Пловдив. Ако нагазят обаче в дълбоките води на обществените поръчки във ВиК, начина, по който са избирани изпълнителите и свързаността на част от тях с приятелския кръг около управителя на дружеството Спартак Николов и бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, със сигурност и в Пловдив ще щракат белезници. 

В обсега на проверката могат да влязат още изпълнението и отчитането на договорите с избраните изпълнители, назначенията на калинки в предприятието, контрола върху инвестиционната и ремонтна дейността, начина, по който се събират  приходите, "частното", което въртя част от служителите на ВиК в работно време. А в разследването спокойно могат да се включат и хората от Антикорупция, които да обследват имотните сделки на хората от роднинско-приятелския кръг на Спартак Николов. 

Припомняме, че премиерът Борисов настоя за проверка на всички ВиК дружества в страната още на 31 декември, когато водната криза в Перник придоби размери на бедствие. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Идея

Идея

10.01.2020 | 12:35

Да проверят на какви цени се доставят частите и материалите във ВиК от доставчиците и да ги сравнят с пазарните. Но едва ли ще "излезне" нещо нередно. Нали все пак тези дружества в нашата държава работят за изхранването на партията, която си е поставила съответния управител.

Отговори
2 0
Северен

Северен

10.01.2020 | 10:50

Проверете Алексиев е лапнал обществена поръчка за 180 000

Отговори
1 1
Жаден

Жаден

10.01.2020 | 10:37

А дано, ама надали.

Отговори
2 0
Димитър Момчев

Димитър Момчев

10.01.2020 | 10:36

Казвам се Димитър Момчев.Работех 10 месеца като инкасатор във ВиК Видин.Сигнализирах за кражби на вода и безстопанственост Прокуратурата, лично директора на ОДМВР Видин, обл. координатор на ГЕРБ Видин, кмета на Видин, партийните централи на ГЕРБ И БСП.Сигнализирах и етичната комисия на ГЕРБ.След като изпратих сигнал и до министъра на МРРБ, който е собственик на ВиК дружеството и се срещнах със служителя на дирекция „ВиК” отговарящ за ВиК Видин Станчева, бях уволнен дисциплинарно.Недоумявам защо след като МРРБ чрез своята дирекция „ВиК” контролира своите дружества никой не търси отговорност от министъра и директора на дирекцията.Готов съм да предоставявя доказателства за сигналите си на МВР, Прокуратурата и медиите.Предоставям и телефон за връзка с мен 0039 3661364017.Номерът е италиански, тъй като след като къщата, която обитавах беше атакувана с камъни докато спях и животът и здравето ми бяха застрашени, се принудих да емигрирам.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?