49

ИЗВЪНРЕДНО: Арестуваха бившия собственик на "Бачи", обвинен е в 15 престъпления

Арестуваха бившия собственик на коктейл-бар "Бачи" Анастасиос Симилидис - Тасо.  Белезниците щракнали около ръцете на Тасо тази сутрин след издадена европейска заповед за арест от кипърските власти. 

За издадената заповед за арест потвърди пред "Марица" заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева. В предварителните материали Тасо е обвинен в 15 престъпления, сред които пране на пари, избягване на плащане на данъци и опит за взривяване на чуждо имущество. След получаване на заповедта, униформените отишли до дома на кипърския бизнесмен и го арестували. Към момента Тасо е задържан за 72 часа, посочи Андреева пред "Марица". 

След изтичането им съдът ще трябва да разгледа искането за екстрадиция на Тасо. Пред кипърският бизнесмен има две опции, обясни заместник-окръжният прокурор. Едната е да се съгласи с искането, отправено чрез европейската заповед. Ще има три дни да размисли, след което ще бъде предаден на кипърските власти. При другият сценарий - ако откаже да бъде екстрадиран, то вече съдът ще разгледа самата заповед по същество и ще прецени дали отговаря на законовите изисквания. 

Тасо може да получи присъда от над 100 години за престъпленията, в които е обвинен. Заможният кипърец винаги се движи с минимум 5 души охрана и джипове. Притежава палат в пловдивското село Белащица.  

Справка на "Марица" показа, че към момента собственик на заведението е жената на Тасо. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Няма страшно

Няма страшно

14.04.2022 | 18:39

Аз ще обгрижвам жената на Тасо. Отпред,отзад,отстрани.....

Отговори
7 3
Ерхан

Ерхан

14.04.2022 | 16:13

Сега разбирам защо пред Бачо винаги имаше луксозни джипове

Отговори
16 1
Канар

Канар

14.04.2022 | 17:17

Ще се сетиш. А сега кой ще обгрижва жената на Тасо,предполага се че е някоя пловдивска бръмчалка

Отговори
14 2
Малкия Батаклиев

Малкия Батаклиев

15.04.2022 | 14:07

Аз.

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?