3906

Изправят пред съда Стефчо, който опита да заколи брат си за пари в Пловдив

66-годишният Стефан, който наръга брат си около 30 пъти в пловдивския квартал "Столипиново", отива на съд. Окръжната прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу него за опит за умишлено убийство. 

Стефчо и Величко живеели на различни места в Пловдив. Първият не работел и често искал пари от брат си, част от които използвал за хазарт и за закупуване на хероин. Поради тази причина, два месеца преди инцидента, Величко отказал да осигурява пари на брат си за наркотици. За известно време двамата не се срещали.

На 26 октомври миналата година Стефчо отишъл в дома на брат си, като му поискал пари. Той отказал да му даде, защото не бил взел пенсията си. Това изнервило Стефчо, който започнал да го ударя с юмруци и ритници по тялото, след което извадил нож от дрехите си и му нанесъл множество прободно-порезни рани, около 30. Роднини на пострадалия чули, че викал за помощ, намесили се, при което Стефчо избягал. Пострадалият бил откаран в болница, където му били направени съответните манипулации и бил оставен за лечение. Въоръженият с нож бил задържан близо до дома на брат си

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен Стефчо е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?