Изправят пред съда Миленко от Шекера, убил жена си от бой

45-годишният Миленко Ангелов, който преби до смърт жена си Сийка, ще отговаря пред съда за зверството. Това съобщиха за "Марица" от прокуратурата. На убиеца вече е повдигнато обвинение, като предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото.  

Грозните сцени се разиграха на 20 октомври миналата година. 48-гидишният Миленко се запил от сутринта. Живеел със Сийка на семейни начала вече 20 години. Имали 9 деца. С повечето от тях обитавали едно домакинство. Миленко обичал да посяга към чашката, след което биел и тормозел 39-годишната си жена. Поради тази причина Сийка се преместила да живее при майка си през 2019-а. От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала нанасилника да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче Сийка отново се върнала да живее при него и децата им. 

Така се стигнало до фаталният 20 октомври. Миленко се напил от сутринта и през целия ден налагал жена си с юмруци и ритници. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание. Към 22.30 часа бил подаден сигнал на тел. 112.

Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на Сийка, а пияният убиец бил задържан. 

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, Сийка е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак. 

Миленко от Шекера е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем се намира в затвора.

Може да получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?