Следвайте ни

Изправят пред съда кипърския фермер, прегазил крадец край Пловдив

viber icon

Кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с джипа си крадецът Петър Гаджанов, се изправя пред съда, научи "Марица". Прокуратурата вече е внесла обвинител акт срещу него и предстои насрочване на разпоредително заседание по делото. 

Пирилис пристигнал в България през 2002 година. Закупил земеделски земи и направил кравеферма в землището на село Болярино.  В стопанството често ставали кражби на животни и имущество, за което били подавани сигнали в полицията. Поредното посегателство било на 8 срещу 9 май 2019 г. Тогава от фермата били отнети пет крави. Поради тази причина, всяка вечер кипърският гражданин започнал да обикаля с джипа си около фермата, за да я пази и следи за крадци.

На 11 май същата година, около 22.30 часа, Пирилис излязъл за поредния обход. Половин час по-късно забелязал група мъже да извеждат шест крави от стопанството му.  Първоначално бил слязъл от джипа си, но се уплашил, качил се в колата, угасил фаровете и се заключил. Страхувал се, че мъжете може да го нападнат. Той видял как крадците извели животните през огражденията и се насочили към близката нива, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на АМ „Тракия“ и да ги натоварят на бусове. Пирилис знаел за пътя на животните, понеже и преди ставали кражби от фермата му по същата схема.

Той запалил джипа и тръгнал след апашите. Карал с около 20 км/ч, първоначално със загасени фарове, като в един момент ги светнал, за да сплаши крадците и да спаси кравите.  Щом го видели, мъжете се разбягали из нивата, а животните се насочили към стопанството.  В това време Пирилис направил два десни завоя в нивата, за да се върне обратно към фермата, но в този момент нямал видимост и блъснал единия от апашите - 30-годишният Петър Гаджанов. Той по-късно починал от нараняванията си. При катастрофата е пострадал още един от крадците, като му е била причинена лека телесна повреда.

"По делото са извършени експертизи, според които причината за катастрофата е несъобразяване на водача с обстоятелството за липса на осветеност и видимост на мястото и много възможности от траектории за движение на пешеходците и автомобила.  Смъртта на Гаджанов е настъпила вследствие на кръвозагуба от тежка черепно-мозъчна травма, според съдебномедицинската експертиза", съобщават от прокуратурата. 

Установено е, че апашите са били общо четирима, всички рецидивисти. Осъждани са многократно, а някои от тях и за предходни кражби на животни от фермата на Пирилис.  

За опита за кражба на животни на 11 срещу 12 май 2019-а трима са осъдени на „лишаване от свобода“. На двама от тях е наложено наказание от по 9 месеца затвор, а на третия – 6 месеца затвор.

След случката Пирилис прекара 13 дни в ареста, след което апелативните магистратите го освободиха срещу парична гаранция от 10 000 лв. с мотива, че развива стопанска дейност и няма да се укрие. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

господин съдия

господин съдия

25.06.2021 | 14:09

Дайте му една награда на човека за гражданска доблест и го пуснете да си гледа работата защото талибанската престъпност ликвидира животновъдството в България -няма овце , няма крави , няма расови коне , Чакате съвсем да се превърнем в територия ли!!!!

Отговори
23 3
Една селянка

Една селянка

25.06.2021 | 15:16

Този човек трябваше аз да го смачкам през 2002 - 2008 година, когато разиграваше де що види из землищата в община Раковски и той и съжителката му се правеха, че не разбират български... Не можело сама жена да обработва ниви... Какво като аз съм засяла на собствената си земя просо, то не било още излязло, на него му трябвала земя да си засееслънчоглед....и всичко това пред очите на тогавашните управници.. . Нека го осъдят сега за убийството на човек, а роднините на убития да му плащат, както те си знаят.. защото аз не се отказах от земеделие заради циганите... Напротив...

Отговори
3 10
znaecht

znaecht

25.06.2021 | 15:32

Да не би да сте от тези селянки, дето пускаха кьорфишеци, че ходел по полето и хвърлял отрова да да изтрови на другите животните? Жалка картина!

Отговори
7 2
Една селянка

Една селянка

25.06.2021 | 15:38

Не, Господне, аз съм от онези селянки, чиито деди са дали имената на местностите в землището на селото, в което живея...

Отговори
3 4
Znaecht

Znaecht

25.06.2021 | 13:37

Трябваше всичките мръсни цигани да прегази. Крадливи, мързеливи получовеци.

Отговори
22 2
М??

М??

25.06.2021 | 14:16

Ако сте прав, какво би трябвало да направи с цитирам, ". Крадливите, мързеливи получовеци", откраднали 5 МИЛИАРДА от КТБ? М?

Отговори
6 9
Невъзпитан

Невъзпитан

25.06.2021 | 14:56

И какво общо има между банката и крадливите цигани,не разбрах ?! Или просто трябва да си заработиш надника от БХК ,а тролче кирливо.?.

Отговори
13 3
znaecht

znaecht

25.06.2021 | 15:19

Позволих си да напиша този коментар, защото лично познавам Димитракис. Изключително работлив и дисциплиниран човек. Тези нонстоп кражби и такива защитници от БХК /за мен родоотстъпници/ водят до такива действия. Прецени сам 6 крави по 2 до 4 хиляди лева каква щета носят на човека тези получовеци. И то не за първи път. А що се отнася до КТБ - нали се води разследване, ще чакаме. Но там са само крадливи, не са мързеливи и не са получовеци.

Отговори
9 2
М??

М??

25.06.2021 | 15:36

До невъзпитания тарикат - общото, дрОгарю, е, че все става въпрос за КРАЖБА - единият случай на крава за 700 лева, примерно, а в другия случай на 5 МИЛИАРДА. Оттам насетне започват разликите, които явно червената ти фашистка глава не иска да проумее. Сега хубав ден и от мене! :))

Отговори
5 3
Една селянка

Една селянка

25.06.2021 | 15:43

Та...мен ми е все тая за онези от БХК.... Но трудолюбивия кипърец беше доста агресивен, когато се премести в Бг ... Не го защитавайте толкова.. дано му дадат 15 години за умишлено убийство ... за да разбере, че в България има закони.. "всеки светец има минало, всеки грешник има бъдеще..."...

Отговори
3 10
Име

Име

25.06.2021 | 18:00

Ами, вземи си за отглеждане У ВАС 5-6 крадливи, мургави и ги храни и ги пой и по 50 лева на ден им давай!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?