2374

Изправят на съд перничанина, измамил пловдивчани с надомна работа

37-годишният перничанин с 34 страници съдебно минало, който измами десетки пловдивчани и хора от цялата страна с надомна работа, отива на съд. Той практикувал схемата си от 2012 година. Не работел и имал нужда от пари. В началото на месец май миналата година пуснал обява в интернет сайт. Представял се за предприемач, който осигурявал сигурни доходи на желаещи за надомна работа - сглобяване на части от детски играчки. Посочил за връзка собствения си мобилен телефон. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, която обаче перничанинът нямал намерение да им осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност.  Въпреки това той обещавал, че ако получи превод на сумата от 42 лева ще изпрати на желаещите части от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за изработените бройки. 

Пострадалите изпратили парите, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Когато започнали да търсят измамника, той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен.

Измамените са близо 100 души от Пловдив и цялата страна, включително Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Асеновград, Монтана, Ботевград, Казанлък и много други. Спрямо мъжа от Перник е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Щетите не са възстановени. Предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?