46
Следвайте ни

Изписаха от болницата пребитото заради учебници момче в Пловдив

viber icon

Пребитият от съученик осмокласник Красимир Наков вече е изписан от болницата и е на домашно лечение. Психолог и социални работници са го посетили и са провели разговори със семейството му. Това съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане" Надя Танев. Припомняме, че инцидентът стана миналата седмица в непосредствена близост до ПГ по битова техника. До поредния случаи на агресия се стигна след като 10-класник се опитал да продаде на Наков  непотребни учебници – не за 8 клас, а за 9 клас. 

След потвърждаването на самоличността на 10-класника, който го е нападнал, са проведени срещи и с него, като целта е да му бъде оказана социална подкрепа за коригиращо поведение. „Родителите му заявиха твърдата си позиция, че ще съдействат за работа с него. В момента той ходи на училище“, обясни Надя Танева. Паралелно текат и разговори с директните и индиректните свидетели на проявата на агресия. Едва след това ще се решава каква ще бъде санкцията за извършителя. 

Нито потърпевшият Красимир Наков, нито нападателят му са имали предишни провинения.

Във видеото вижте разказа на директора на ПГ по битова техника непосредствено след инцидента.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?