49
Следвайте ни

Изпариха се гласове за "Продължаваме промяната" в протокол от Пловдивско

viber icon

Гласове за коалиция "Продължаваме промяната" са изчезнали в сумарния протокол на избирателна секция в хисарското село Кръстевич. Такъв сигнал са получили в Районната избирателна комисия за Пловдив област (РИК 17) в сряда по обяд. 

Жалбата пристигнала по елетронната поща от адв. Никола Минчев, пълномощник на коалиция „Продължаваме промяната“.

В писмото се твърди, че „... симпатизанти са сигнализирали за наличие на разминаване в отбелязаните данни за получени гласове за коалиция „Продължаваме промяната“  в числовите данни от сумарен протокол в избирателна секция № 173700019, село Кръстевич, община Хисаря, област Пловдив, където гласуването се е извършило с хартиени бюлетини. Сигнализираните ни гласоподаватели твърдят, че са гласували за коалиция „Продължаваме промяната“ в посочената секция, а от публикувания протокол е видно, че за коалиция „Продължаваме промяната“ са получени нула гласа…“.

Юристът отправя искане комисията да извърши проверка и да назначи повторно преброяване на бюлетините в секцията.  Молбата обаче е отхвърлена. 

Мотивите са, че ново преброяване на гласовете се извърва при наличие на две хипотези - при установено несъответствие между фабричните номера на получения и предадения протокол от секционната избирателна комисия или при съществено несъответствие във вписаните в протокола данни, което не може да се отстрани от секционната избирателна комисия.

"Посочените правни основания за извършване на ново преброяване на гласовете не са били на лице при предаване на 14 ноември на протоколите и другите изборни книжа от цитираната СИК в Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район – Пловдивски. С решение № 240/14.11.2021г. на Районна избирателна комисия Седемнадесети изборен район – Пловдивски е обявен край на изборния ден. Ето защо подадената жалба следвада бъде оставена без уважение", гласи решението на комисията. 

Юристът може да обжалва пред ЦИК в тридневен срок. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Боян

Боян

19.11.2021 | 19:35

Мамка ви мръсна , Гербаджийска ! Промяната започна и не можете да я спрете!

Отговори
2 1
А твойта майка

А твойта майка

20.11.2021 | 04:49

Чиста ли е!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?