4020

Изненада! Нов съдия ще гледа делото срещу близнаците от Цалапица, тръгва отначало

Нов съдия ще гледа делото срещу близнаците от Цалапица. Досегашният Боян Кюртов се е оттеглил, като по информация от сигурни източници на "Марица" вече няма да практикува професията.


Това означава, че делото срещу Борислав и Валентин Динкови ще тръгне отначало, от фазата на разпоредително заседание. Хипотетично, младежите, обвинени за укривателство на заподозрения за убийството на Митко в Цалапица - Рангел Бизюрев, отново могат да поискат съкратено съдебно следствие.

Припомняме, че на предното заседание съдия Кюртов отмени своето определение за гледане на делото по съкратената процедура и насрочи делото за гледане по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица. Така той даден шанс да бъде разпитан самият Рангел, чиято екстрадиция се очаква скоро.

Оттеглянето на съдия Кюртов със сигурност ще притесни жителите на Цалапица, които му ръкопляскаха в залата след решението да не допусне съкратено съдебно следствие. 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 4 оценки
3.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Коко

Коко

09.03.2024 | 20:33

Като съдия беше неподкупен и отстояваше принципите си. Но системата а Пловдив е изгнила изцяло от метастази, свестни няма! Поне си е запази достойнството на човек и юрист. Дума, която за лицемерните му и снишени колеги ,има стойността на плюнка на земята.

Отговори
10 1
Щом принудиха съдия Кюртов да се оттегли от делото,че чак..и повече да

Щом принудиха съдия Кюртов да се оттегли от делото,че чак..и повече да

09.03.2024 | 18:59

Не практикува професията си….????!Хора,не спете,събудете се!Докъде стига тоя чадър?!Кой е замесен или кой не си е свършил работата въобще в следствието досега?!Кого прикриват с цената на всичко,само и само делото да не се гледа по същество и да не свидетелства Рангел?!Що за ид’иотия?Колко още Мартин Нотариуси действат и извиват ръце в Темида?!Колко още има за уб’иване?!Докъде ще стигнат пипалата на октопода?!До първия ред на парламента?До кой?!

Отговори
16 1
Нотариуса

Нотариуса

09.03.2024 | 18:46

Някой от високо, е много притеснен от това дело....щом са принудили съдията да се оттегли въобще от професията си!

Отговори
18 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?