1553

Измамници се представят за бежанци от Украйна, обират къщи в Пловдивско

Нова измамна схема се развъртя в пловдивски села, научи "Марица". Крадците са станали находчиви и използват войната в Украйна, за да извършат поредното престъпление. 

От Асоциацията на българските села (АБС) алармират ,че крадците се представят за бежанци.  Престъпните схеми се случват под прикритието, че лицата търсят евтини хотели или къщи, в които никой не живее, за да могат да се настанят и да “избягат от войната”. В много от случаите, където се натъкват на местно население, искат пари, а също предлагат нерегламентирана продажба на ножове и дребни технически инструменти.

Криминалните лица използват фалшиви паспорти на Украйна и Молдова, които са с неистинска информация, освен профилните снимки. Избират за посещение основно по-развити села в региона на Пловдив. Има данни, че вършеят също във Варна, Шумен, Велико Търново, Ловеч, Стара Загора и други, където са налице повече нови и ваканционни имоти.

"Новата престъпна схема замества широко разпространените до момента телефонни измами, като за пореден път отваря темата за липсата на специализирана Селска полиция в България, за която АБС, кметове на села, фермери и местно население настояваме от години, а разписана концепция и обосновано бюджетиране - има", твърдят от Асоциацията.

От там апелират хората да бъдат изключително бдителни и да не се доверяват на съмнителни лица. 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Днешните русофили не са като някогашните

Днешните русофили не са като някогашните

26.06.2022 | 10:18

Някога са обичали Русия, днес мразят всички останали… Много жалко.

Отговори
2 2
И ДА СА "БЕЖАНЦИ" пак ВЪН

И ДА СА "БЕЖАНЦИ" пак ВЪН

26.06.2022 | 05:42

НАГЛИ УРКИ!

Отговори
6 3
пращай

пращай

25.06.2022 | 23:28

елате елате кат ви загреба с мотиката през вратленцата баш в харков ще ви пратя

Отговори
9 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?