49

Измамници на колела налазиха пловдивски села, пробутват фалшиви тенджери за маркови

Позната измамна схема отново се възроди из пловдивските села. Двама чужденци с мерцедес обикалят и предлагат из къщите кухненска посуда. Те я представят като маркова, издръжлива и без аналог както в качеството, така и в цената. Всъщност обаче продават ментета на бомбастични цени. Когато успеят да развъртят търговия в конректно село, духват, за да не ги набарат и потеглят към следващите си жертви.

Заради измамата, която представлява един вид "Телешоп" на четири гуми, с разликата, че мъжете продават ментета, от кметството в пловдивското село Марково излязоха с официално предупреждение:

"Управляващите този автомобил са измамници! Обикалят района и предлагат кухненска посуда за домакинството. Моля, ако ги засечете да сигнализирате на кварталния младши полицейски инспектор Веселин Илиев или на дежурния на Първо районно в Пловдив: 032/932-001".

Жителите на село пишат, че са ги срещали и преди и че са рускоговорящи. "Тези са ме спирали в Пловдив, ако не се лъжа говорят на руски език", коментира жена. "Във вилната зона ми предлагаха перфоратор менте, дето на Руския пазар е 80лв. Показах им как изглежда истинския и се отказаха",споделя пък мъж от Марково. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?