Следвайте ни

Измамници източват сметки, мамят в нета от името на "Български пощи"

viber icon

Български пощи отново са на прицел от измамници, които целят кражба на лични данни и източване на сметки. Електронните пощи се заливат с имейли от подател [email protected], който обаче няма нищо общо с институцията. Писмото е с подобно предупреждение отпреди два месеца, че „пакетът ви не може да бъде доставен, тъй като не е платено мито (3,54 лв.) Посочени са и два линка, уж за проследяване на пратката и доставката на пакета. Именно там е уловката - който кликне и подаде информация за лични данни,  рискува да стане жертва на злоупотреба, предупреждават специалисти.

Добрата новина в случая е, че след като се отвори писмото, над името на подателя има предупредителен текст на червен фон за опасността: "Писмото, което сте отворили, съдържа линкове към сайт за "фишинг"! Препоръчваме ви да не отваряте тези линкове!".

Целта на измамниците е да се подмами доверчивият или недостатъчно просветен ползвател да съобщи свои пароли, лични или финансови данни.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?