46

Измама! Вдигаме ви колата, ако не преведете веднага 30 лв.

Нова измама се вихри в Пловдивско и страната и подлуди шофьорите. Схемата е проста, но в случая се оказва ефективна. Мъже звънят на пожар по телефоните и се представят за служители на "Паркинги и гаражи". Плашат, че колата на конкретната жертва е паркирана неправилно и че ще бъде вдигната, след което откарана на наказателен паркинг. Това няма да се случи обаче, ако на банкова сметка веднага не бъдат преведени 30 лв.

За измамата предупреди Мария Пеева, по-известна със страницата си Мама Нинджа. "Приятелка получи обаждане от България, докато беше в Гърция. Не се обърнаха по име към нея, само я уведомиха, че се обаждат от "Паркинги и гаражи" и ще й вдигнат колата, защото е паркирала неправилно, ако веднага не им преведе глобата от 30 лв. Казаха й номера на колата също така.
Тя веднага се усети, разбира се, защото колата й беше в Гърция междувременно. Подозрително беше също, че знаеха номера, но не знаеха каква марка е колата. Така че тя не се върза, но е напълно възможно човек да се хване, особено като му цитират номера на колата и ако не се сети да попита каква е колата. (А може и това да знаят). Просто имайте едно наум за съобщения и обаждания уж от полицията или от институции, които ви искат пари за глоби, карат ви да сваляте файлове или да давате лични данни, банкови сметки и така нататък", разказа тя. 


Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Цирк

Цирк

09.08.2023 | 18:41

Кой па се връзва на това?! Директно го питам от къде ще ми я вдигате и за кой рег. Номер говорят… и като земе да мънка и суче поздравявам майка и леля и ареее

Отговори
5 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?