Следвайте ни

Измама: Ученик от Асеновград изтегли бързи кредити с личната карта на приятел

viber icon

Полицията в Асеновград задържа 15-годишен, който успял да изтегли два бързи кредита на стойност 670 лв., използвайки личната карта на пълнолетния си приятел.

Група от четири момчета на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията. При последното „заемане“ на документа за самоличност на останалите трима от групата, хрумнала идея да вземат бърз кредит.

Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне на лична карта. При потвърждение на едно от запитванията, 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейн притежател.

Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили , че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лв.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление. Само за броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена смелата манипулация.

По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата , участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районната прокуратура в Пловдив.

Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?