Следвайте ни

Измама! "Просрочени" сметки за телефон атакуват пловдивчани

viber icon

Съобщения за неплатени сметки за мобилни услуги изправиха косите на пловдивчани, научи "Марица". Клиенти отварят мейлите си и виждат, че са получили писмо от името на Vivacom.  Вътре се твърди, че получателят има просрочена сметка от 2019 г. Налице е и прикачен файл, уж с повече информация и фактура, който обаче е същността на фишинг измамата. Изтегляйки и отваряйки го, хакерите вече имат достъп до компютъра, лаптопа, таблета или телефона на жертвата, както и до цялата информация вътре, включително пароли, лични данни, банкови сметки и т.н. 

От компанията за мобилни услуги, чието име се използва за измамата, излязоха с предупредително съобщение в социалните мрежи.

"Уверяваме ви, че Vivacom няма нищо общо с изпращането на тези електронни писма. Бъдете внимателни и не отваряйте прикачените в и-мейла файлове", гласи то. 

Това е поредното доказателство, че фишинг измамниците явно не си взимат отпуска, особено във време на пандемия. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?