49
Следвайте ни

Изгорялата жена в "Кючука" била пушачка, може огънят да е тръгнал от цигара ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

"Работила съм в този павилион, началникът ни е много лоялен и отзивчив. Не знам как е станало, но е голяма трагедия". Така Зоя, която е бивша колежка на изгорялата 70-годишна продавачка на вестници, коментира инцидента. Трагедията се разигра около 3 часа сутринта в павилион за вестници на улиците "Михалаки Георгиев" и "Георги Икономов" в Пловдив. 

Зоя, която живее в блока срещу будката, е работила на същото място в продължение на 7 години, но напуснала заради болест. И макар прозорецът й да гледа към мястото на инцидента, твърди, че вечерта не е чула нито взрив, нито е забелязала пламъците. Разбрала за трагедията от съседка на следващия ден. 

„Не мога да си обясня защо е дошла толкова рано на работа. Винаги е идвала в 7 без 15 сутринта и е затваряла в 16 часа. Там отоплението става с газова бутилка с пита, но бутилките се проверяват редовно и са изрядни. За 7 години работа не съм имала проблем с бутилката“, коментира Зоя. Тя допълни, че 70-годишната жена е била пушачка и е възможно пожарът да е тръгнал от запалена цигара. 

Изгорялата жена живеела на квартира, намираща се на 100 метра от павилиона, затова хората от района изключват възможността да е използвала местоработата си за живеене. Оказа се, че пенсионерката наскоро изкарала ковид и се върнала на работа преди 10 дни.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?