Следвайте ни

Изгоря: Сгащиха дрифтаджия с мерцедес на хижа "Здравец"

viber icon

Броени дни след като пловдивската полиция и "Марица" дадоха старт на кампанията „Не на гонките и дрифта “, служители на „Пътна полиция“ установиха 20-годишен дрифтаджия в района на хижа „Здравец“. 

Снощи  около 22 часа при обход в района на хижа „Здравец“ екип от автомобил със специален режим на движение е установил водач на "Мерцедес", който преднамерено изважда колата извън контрол чрез предаване до загуба на сцепление на задните гуми, като с действията си шофьорът блокира движението по пътното платно и създава опасност за себе си и околните. Установена е самоличността на седналия зад волана- 20 годишен жител на Харманли, който е с книжка от 1 година и 6 месеца, а справка в масивите на МВР сочи, че е санкциониран за неизползване на обезопасителен колан. 

На виновния младеж, който е използвал обществен път за други цели, освен в съответствие с неговото предназначение,  е съставен акт по чл. 104 б от ЗДВП, като според предвиденото в закона - свидетелството му за управление на МПС ще бъде отнето за срок от 1 година и ще му бъде наложена глоба.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Дуков

Дуков

16.02.2021 | 12:19

Още дрифтъри ще горят за подобни изяви!Това е само началото!Колко играчи ще изгорят с книжките си - само гледайте!!!Бройката рязко ще се покачи!!!

Отговори
9 3
Освен  Хенриета  Костова

Освен Хенриета Костова

16.02.2021 | 12:14

Другите журналисти не умеят да поднасят нещата по солиден начин. Назрява мисълта в мен да го забравя този вестник. Макар че го обичам.

Отговори
4 1
-10

-10

16.02.2021 | 11:54

Някой има ли идея за конкретните членово от ЗДвП, по който се санкиционира "дрифтенето'?

Отговори
4 1
браво

браво

16.02.2021 | 11:16

Харманли е известен с големите кауни .Полицаите са хванали един.

Отговори
9 3
ТОВА Е

ТОВА Е

16.02.2021 | 11:10

ДОБРЕ И ПРАВИЛНО...........

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?