Следвайте ни

Изгоря ни зърното! Три огнени стихии в Пловдивско в рамките на няколко часа

viber icon

Пожароопасният сезон напомни за съществуването си. Общо 600 дка пшеница, житен масив и гора са унищожени при три огнени стихии в Пловдивско в рамките на вчерашния ден, съобщиха за "Марица" от пожарната служба. 

Първият пожар е станал към 10.30 сутринта в село Войводиново. Един екип огнеборци се справил с пламъците, но са унишожено 20 дка пшеница, спасени са други 80 дка. Причината за пламъците все още не е ясна. 

Час по-късно се разразила втора стихия, този път в житен масив в село Старосел. На място са изпратени четири екипа - два от пожарната в Хисаря, по един от Пловдив и Карлово. На място е работил и трактор, който е ограничил разпространението на пламъците. Унищожени са 220 дка житен масив и 200 дка борова гора. Огнеборците спасили от опожаряване 450 дка от житния блок и 100 дка от гората.

Третият пожар лумнал в най-горещите часове - към 14.30 часа, в местността Ала баир в село Зелениково. Отново 4 екипа се борили със стихията. Щетите - унищожени са 150 дка пшеница, но са опазени 500 дка широколистна гора. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?