Следвайте ни

Издирват телефонния терорист от Централна гара

viber icon

Пловдивската полиция издирва телефонен терорист, заплашил с бомба Централна гара в събота. Целият район бе отцепен за часове надвечер, а имаше опасност и от спиране на влакове.  Сигналът за взривното устройство беше подаден от анонимен гражданин на телефон 112 около 18 часа.

Към мястото веднага бяха изпратени екипи на полицията, които мигновено отцепиха гарата и подстъпите към нея.  Проведена бе и евакуация на гражданите и служителите, които по това време се намираха в района. Някои от пътниците изпаднаха в паника, тъй като гонеха автобуси и влакове, но от съображения за безопасност не ги допускаха до пероните и автогара "Родопи".

На безопасно разстояние се изведоха и спрените в периметъра автомобили. Близо два часа криминалистите проверяваха за взривно устройство, като в крайна сметка сигналът за поставената бомба не беше потвърден.

Предприети са всички необходими действия за изясняване на сигнала и установяване на подателя му, съобщиха от пловдивската полиция. Работата по издирването на автора продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?