46

Иво Лудия с проследяваща гривна, още няма обвинение за мелето с 3 трупа навръх Великден

Докато очаква разследването по фаталния инцидент да влезе в съда, Даскалов топли дивана вкъщи. Електронна гривна следи дали не нарушава домашния арест с разходки из квартала. 

Иво Даскалов с прякор Лудия очаква старта на делото за катастрофата с три трупа на Околовръстното навръх Великден м. г. Все още по случая не е внесен обвинителен акт срещу него. Припомняме, че Даскалов се блъсна челно с БМВ-то си, като според прокуратурата е бил пиян. Трагедията идва след предприемане на изпреварване. На място загинаха шофьорът на блъснатата кола, също БМВ, и двама пътници в немското возило на Даскалов. Ако вината му за кървавото меле се докаже, той може да получи присъда от пет до двадесет години затвор. Спрямо него бе взета мярка за неотклонение „Гаранция“ и бе пуснат срещу 20 бона от Апелативния съд в  Пловдив. По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването, разпитани са всички установени свидетели, назначени и изготвени са указаните от прокурора експертизи. Предстои материалите по разследването да бъдат предявени на близките на загиналите и на обвиняемия и защитниците му, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество, обясниха за "Марица" от прокуратурата. Едва тогава ще се внесе обвинителен акт.   

Няколко месеца след зловещата катастрофа Даскалов бе замесен и в отвличането на Фарук Манаф. Случаят стана причина за огромни рокади в МВР и за отстраняване на служители. Самият Фарук е споделил, че Лудия е участвал в отвличането му. Тогава Даскалов бе поставен под арест в болницата. Той обжалва мярката си "задържане под стража" пред Апелативния съд. От там го порязаха заради показанията на Манаф. Адвокатите на Лудия обаче обжалвали отново задържането пред Окръжен съд. Представили са нови обстоятелства по делото, подчертали са и факта, че делото за отвличането се върти из различните инстанции у нас и топката се прехвърля от едната на следващата. Така изненадващо окръжните магистрати изменят мярката в „Домашен арест“. Даскалов се прибира вкъщи с поставена електронна гривна за проследяване. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?