46

Иво Лудия пробва да се прибере вкъщи, но съдът го поряза жестоко

Иво Даскалов, по прякор Лудия, поиска да се прибере вкъщи. Магистратите от Апелативния съд обаче порязаха мераците му. Те оставиха в сила мярката му за неотклонение "задържане под стража". Към момента Даскалов е в болница предвид здравословното си състояние. Предстои изготвянето на нова комплексна съдебно медицинска експертиза, която да установи дали здравеот му позволява да пребивава в ареста. 

Припомняме, че Иво Даскалов бе привлечен като обвиняем за зверското меле със загинали на Околовръстното на Пловдив навръх Великден. Месеци след това бе свързан със сагата с Трето районно и отвличането на Фарук Манаф, към когото е проявена особена жестокост. По този случай бяха задържани и обвинени бившият началник на полицейското управление Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и други двама. 

"Налице са данни за извършеното деяние, които се откриват в показанията на пострадалия Манаф и на обвиняемия Димитров, които са достатъчно, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на Даскалов към деянието, за което му е повдигнато обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния", гласят мотивите на магистратите за решението. 

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, има опасност Лудия да извърши престъпление. "Тази опасност произтича от лошите му характеристични данни, тъй като е осъждан два пъти до сега, както и от механизма на извършване на отвличането. Срещу него има още едно разследване за катастрофа с трима загинали, станала на 2 май тази година", мотивират се съдиите. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?