Следвайте ни

Иво Лудия без охрана, определиха му парична гаранция след изнесено заседание в болницата

viber icon

Апелативните магистрати взеха решение да освободят от Иво Даскалов от охрана, с прякор "Лудия", който причини кървавото меле с три жертви на ремонтирания участък на Околовръстното шосе навръх Великден.

Мярката му "задържане под стража" е отменена, като му определена парична гранция в размер на 20 бона. 

Делото се разгледа от дежурния съдебен състав с председател Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където Иво още лекува травмите  от зверския сблъсък. 

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства - разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и заключения на вещи лица, може се направи обосновано предположение, че Даскалов е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. 

Мнозинството от въззивния съдебен състав прие, че не е налице опасност  да се укрие и да извърши престъпление, с оглед на здравословното му състояние. 

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик. Според съдия Михаела Буюклиева съществува реална опасност Даскалов да извърши престъпление. За този извод са взети предвид обстоятелствата, при които е извършено престъплението, настъпилата смърт на три лица и предишните нарушения на обвиняемия на правилата за движение по пътищата като шофьор. Законът предвижда  наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода, ако се докаже вината на Даскалов. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ФОРИ

ФОРИ

13.05.2021 | 15:25

ЛУД ЛУД АМА ЗНАЕ КВО ДА ПРАВИ 20 000 БОНА И ЩЕ ДУХНЕ, Е НЯМА ДА ЛЕЖИ 20 ГОДИНИ В ЗАТВОРА.

Отговори
2 0
...

...

13.05.2021 | 14:48

Няма такава държава!

Отговори
2 0
симо свестния

симо свестния

13.05.2021 | 23:03

...така е ,но пък има такъв народ ,като глупака Иво !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?