49

Ивайло ще лекува алкохолизма си в ареста

Съдът прекъсна лечението срещу алкохолизъм на Ивайло, обвинен в побой и тормоз над майка му, предаде репортер на "Марица". Срещу 48-годишния мъж бе взета най-тежката мярка "задържане под стража". Защитата му може да протестира в тридневен срок, като при постъпила жалба мярката ще се гледа в Окръжния съд идния четвъртък, 22 декември, от 13.30 часа. 

В съдебната зала стана ясно, че майката на Ивайло - Виолета е имала заповед за защита срещу него. На добра воля тя е допуснала сина си отново да живее в нейния апартамент, въпреки че той нямал право да я доближава, бил и съдебно изведен от жилището. 

Свидетелските показания сочат, че Ивайло е викал, хвърлил е телефона на майка си, хванал ръката й, обърнал масата. Според съдът, у 48-годишния мъж има трайно изградени навици към незачитане на обществените порядки, които затворът не е заличил. 

Предвид присъдата му, свързана с убийство, липсата на задържи и непридвидимо поведение, съдът счете, че най-адекватната мярка е "задържане под стража". 

Относно това дали има опасност Ивайло да се укрие, според магистратите липсват такива данни. Още повече, че след грозните сцени не е оказал съпротива на полицията, а е съдействал. 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кози рог

Кози рог

16.12.2022 | 15:27

Роди дете ,отгледай го....изучи го....за да има кой да те вкара в гробищата един ден.

Отговори
3 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?