Следвайте ни

Иван от горялата къща в Кючука – клошар с голям апартамент

viber icon

Стопанинът на къщата, чийто двор пламна снощи и обгази Кючук Париж, не е пострадал при огнения инцидент, съобщиха от пловдивската пожарна. Както „Марица“ писа, пламъците избухнаха около 23,30 ч. на улица „Лазар Маджаров“, която е пресечка на бул. „Македония“. Три екипа пожарникари се бориха с огъня в продължание на няколко часа, за да изгасят стихията. В двора на къщата горяха няколко тона струпани отпадъци.

Според съседите мястото се обитава от странен около 50-годишен мъж на име Иван Дончев, който се препитава като клошар. От години той трупа всевъзможни боклуци в двора. Мястото прилича на огромно сметище, а камарите с вехтории са високи над 2 метра. 

„Иван събира и мъкне тези боклуци от години. Страх ни е, че ще донесе някоя зараза. А сега избухна и пожар“, коментират съседите на клошаря.

Те са опитвали да говорят със стопанина на къщата да разчисти струпания боклук, но безуспешно. Подавали са сигнали срещу него в полицията и в районното кметство, но те останали без резултат. От институциите им отговаряли, че това е частен имот и нищо не може да се направи.

„Иван Дончев често се появява край къщата, често го виждаме да спи на тротоара пред нея. Може би самият той не може да стигне до сградата, тъй като целият двор е заринат в боклуци“, разказаха съседите на клошаря.

Според тях мъжът имал голям апартамент на бул. „Никола Вапцаров“, но предпочитал да живее на открито сред отпадъците в необитаемата постройка на ул. „Лазар Маджаров“. Комшиите твърдят, че съсобственик на имота заедно с Иван била пловдивска адвокатка, която е негова роднина. Тя обаче също не правела нищо за разчистването на коптора в двора.

„Снощи трагедията можеше да бъде голяма, ако в пожара беше пострадал или загинал човек. Надяваме се сега на отговорните институции да им светне червената лампичка и да вземат някакви мерки за разчистването на това опасно сметище в двора“, категорични са съседите. 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?