Италианец се прецака жестоко в Пловдив, размени криптовалута за фалшиви евра

Куриозен случай в Пловдив наложи намесата на полицията и прокуратурата. Като резултат са задържани двама мъже - С.Й., на 31 г., и и А.Ю., на 28 г., и са им повдигнати обвинения за измама. 

Случката се разиграла на 1 ноември миналата година. Двамата измамници прокарали в обръщение подправени парични знаци – 72 броя банкноти с номинал от 100 евро, като с тях закупили общо 32 броя единици криптовалута от вида „Ethereum“ от италиански гражданин. 

Престъплението е било разкрито след проведени множество процесуално – следствени действия и издирвателни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“  при ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Преди няколко месеца в полицията е бил получен сигнал, че италиански гражданин, който живее в града, е прехвърлил криптовалута, срещу която получил фалшиви евро в банкноти в кеш.

36-годишният чужденец инвестирал в модерното платежно средство от няколко години. Чрез комуникация по мобилно приложение, с него се свързали неизвестни лица, които му предложили да изкупят валутата му на атрактивна цена. 

Пострадалият се съгласил, като последвала среща в Пловдив с кандидат купувача. След като италианецът, като продавач, прехвърлил своята криптовалута, получил сумата от 7 200 евро в плик. На следващия ден той се усъмнил в истиността на получените банкноти, като бил подаден сигнал в полицията.

За случая незабавно е била уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив, като в отдел „Икономическа полиция“ е било образувано досъдебно производство. 

На 12 октомври са били извършени множество процесуално - следствени действия - претърсвания и изземвания в обекти, находящи се на различни места на територията на страната. 

Двамата обвиняеми са били установени и задържани от служители на пловдивската полиция за срок от 24 часа. Впоследствие с постановление на наблюдаващия прокурор задържането е продължено за  срок от 72 часа. 

Днес делото срещу двамата измамници е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?