Следвайте ни

Искат постоянен арест за лихваря Менду, жена му и брат му

viber icon

Окръжният съд в Пловдив ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста лихваря Стефан Асенов-Менду, жена му Катя и неговия брат Асен Асенов. Заседанието, което ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата задържани, ще започне в 13 часа. 

Срещу тартора на групата Стефан Асенов са повдигнати обвинения  за това, че:

- без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови и други финансови сделки – отпускане на кредити,като от тази дейност е причинил значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи,

- при условията на продължавано престъпление, в качеството си на данъчно задължено местно физическо лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като е потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП-Пловдив годишни данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал. 3 във вр. ал. 1 т. 2 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

- при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като извършител, с Асен Асенов, негов брат, е склонявал към проституция други лица, като деянието е извършено с користна цел по отношение на две и повече лица – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

- при условията на продължавано престъпление, като извършител, в съучастие, с А.А., като помагач, и с 43-годишната К.С., също като помагач, е извършил финансови операции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са придобити  чрез тежко умишлено престъпление –лихварство, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция – престъпление по чл. 253 ал. 4 във вр. ал. 1 вр чл. 26 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Срещу Асен Асенов (46 г.), са повдигнати обвинения за това, че  като съизвършител с брат му Стефан Асенов за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и в съучастие като помагач в престъплението - пране на пари.

         Като обвиняема за престъплението по чл. 253 ал. 4 – пране на пари, е привлечена и 43 годишната Катя С., която е живяла на съпружески начала с Менду.  

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?