1553

Искат най-тежката присъда за убиеца на пловдивския музикант NI.co

Най-тежката присъда за тираджията Мехмет Калисал. За това ще настояват близките на музикантите Николай Николов - NI.co и Павел Дюлгеров, които турчинът погуби в катастрофа при прохода Хаинбоаз. 

Припомняме, че през май тази година Окръжният съд в Стара Загора освободи от ареста Калисал. Той бе задържан на границата в началото на годината, близо 5 години след инцидента. При катастрофата на 29 юни 2018 г. на място загина Николай Николов-NI.co, а китаристът Павел Дюлгеров почина 4 месеца по-късно в болница в резултат на тежките наранявания. 

Близките на починалите са входирали жалби срещу решението на окръжните магистрати и настояват за справедлива присъда за тираджията. Тежката дума ще има Апелативния съд в града под тепетата. Делото ще се гледа утре сутрин. 

След инцидента на прохода Хаинбоаз Мехмет Калисал не е задържан и във времето нееднократно е преминавал с тира си транзитно през страната, само през 2022 г. над 50 пъти. В началото на февруари обаче бе арестуван при поредното си влизане у нас по обвинение в причинена смърт по непредпазливост. Окръжният съд в Стара Загора го остави в ареста, след това най-тежката мярка за неотклонение бе потвърдена и от Апелативния в Пловдив. След това обаче Мехмет бе пуснат.

"5 години се нагледахме на протакане, долно шикалкавене, лъжливи експертизи и върховен цинизъм. Твърдя го не като скърбяща майка, а по волята на съдбата в качеството ми на пряк потърпевш и свидетел на българските извратени съдебни практики. Боже, пази децата на България, защото техният живот за държавата им мащеха не струва пукната пара", реагира остро майката на Николай след решението за освобождаване на Калисал през май месец. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йейе

Йейе

12.11.2023 | 16:21

Кво беше, граждани за европейско развитие на България

Отговори
8 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?