46

Инфлацията подтикнала полицая Денислав да превозва мигранти

Инфлацията и нищожните заплати подтикнали 23-годишния полицай Денислав Борисов да се превърне в трафикант на мигранти за един ден. Това изтъкна защитата му, в лицето на адв. Надежда Римпева, в съда, като подчерта, че мотивите съвсем не оправдават действията му, предаде репортер на "Марица"."Не се налага Денислав да бъде в ареста - не са налице предпоставки да се укрие, а и той не може да се укрие и няма предпоставка в тази посока. Има голямо и задружно семейство, има постоянен адрес и дом, където би могъл, да е полезен на баба му и дядо му, а те - полезни на него. Съветите и моралната подкрепа от тяхна страна биха действали по-благоприятно от ареста в този случай. Да, безспорно той е бил шофьор на превозното средство. Но е признал вината си, изразил е дълбоко съжаление за случилото се", посочи адвокатката и изтъкна неговата млада възраст и житейска неопитност."Предвид инфлацията в страната, младите не могат да бъдат задоволени с доходите, които получават. А и не само младите. Заплатите не са адекватни и не стигат дори за физическо оцеляване. Денислав е само на 23 години. Той е млад човек, който има нужди различни от това да си купи хляб и да си плати водата. Той спортува и има лек автомобил. За съжаление, в нашата страна един млад човек да си позволи спорт и автомобил е лукс. Ние имаме най-високите цени с най-ниските заплати в целия ЕС. Ето защо изкушението да се набавят едни бързи пари не е подминало в случая и Денислав. Всеки млад човек може да се изкуши, след като държавата не му позволява да се издържа сам. Това не оправдава действията на Денислав. До момента той не е извършвал никакви престъпления, не е имал никакви проблем с реда и законите в страната. Ние не може да го заклеймим и да го съдим строго за това, което е направил", каза още адв. Римпева в съдебната зала.

Тя подчерта, че Денислав иска да съдейства на 100 % и желае максимално бързо приключване на делото чрез сключване на споразумение. "Пред следовател е изразил съгласие да съдейства за отключване на двата мобилни телефона, което става само с пръстов отпечатък. По думите на адв. Римпева адекватната мярка за неотклонение за Борисов е "домашен арест" или "парична гаранция". Тя добави, че срещу младия униформен е започнато и дисциплинарно производство. "Това е тежка процедура, той вече никога няма да бъде същия човек. Вече е изгубил работата си", добави защитничката на служителя на реда. 

Прокурор Георги Коджаниколов настоя за постоянен арест. Пред съда Борисов каза единствено, че много съжалява за извършеното. 

В крайна сметка магистратите взеха най-тежката мярка "задържане под стража" срещу полицая. Тя подлежи на обжалване пред Окръжния съд на 12 януари. 

Очаквайте подробности! 

снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
dimitar

dimitar

08.01.2023 | 02:28

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година. За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл. имейл: [email protected]

Отговори
0 1
Учуден

Учуден

07.01.2023 | 21:51

Какво става с този Перник. Прокурорско синче безнаказано бие треньор по футбол. Баща оставя дете само в планината. А сега пазител на реда в болнични превозва нелегални емигранти. Докога!

Отговори
6 0
Западняк

Западняк

08.01.2023 | 00:37

То да беше само в Перник… Кочината вони отвсякъде.

Отговори
2 0
Какво

Какво

07.01.2023 | 18:02

Кой мизерни заплати тоя се бъзика . Първа категория труд , нощен труд , инзвъредни часове се плащат по 10 кинта на час . Щеше да работи до 55 години . После 20 заплати , добри места за почивка. Но тоя е бил лаком, може и някой да го издал . Ако работиш по празници компенсация и пари , за празници пак допълнително кинти.

Отговори
11 0
Един честен балама

Един честен балама

07.01.2023 | 17:22

Що за мотиви и що за обяснения и оправдания на адвокатчето са това! Такива глупости и бръщолевици показват колко им е умственият багаж на главните герои (полицайчето и адвокатчето) и за какви балами ни мислят нас нормалните честни хора.

Отговори
16 0
Я пък си мислим

Я пък си мислим

07.01.2023 | 17:05

Всеки Божи ден по сто пъти мъ спират подгонени от инфлацията милиционерчета И се чудим що дреме Дремеджиев не ги събере и не им връчи по една мотика и те да почнат да гонят инфлацията Яко да я гонят във един ред от царца дълъг чак до хоризонта Цялото им МиВеРе ги гони инфлуенцията вместо те да я гонят Дъл не е време ние да ги подгоним със сопите който още не са със регистрация към фирмичката им падна КОС

Отговори
7 0
Счетоводител

Счетоводител

07.01.2023 | 16:35

Явно не му е за първи път (сам си е признал). А колко ли пачки е надиплил отпреди това? Те не "компенсират" ли "инфлацията"?

Отговори
13 1
Коментар

Коментар

07.01.2023 | 16:24

Като съжалява защо е извършил това престъпление. Или може бе само съжалява, че са го хванали.

Отговори
15 1
От Пловдив

От Пловдив

07.01.2023 | 16:12

Защо нашите "по-прости" съседи Гърците дават моментално по 4 год. пандиз на един брой мигрант ако те набарат? Защо в разпасаната губерния на Осмаците наречена Булгаристан не е така? АА сетих се....защото това вече е територия само ,не е държава!

Отговори
20 2
Да му е за урок!

Да му е за урок!

07.01.2023 | 15:58

Като че ли не можеше да прибира сухо като хората, мигранти ще ми вози.

Отговори
1 5
беден полицай

беден полицай

07.01.2023 | 15:51

Ах, горкия... Само него ли удари инфлацията? И какво прави в МВР, щом е решил, че като бандит ще изкарва повече? Народът няма нужда от такива полицаи! И те трябва не да бъдат незабавно уволнявани, а вкарвани в затвора!

Отговори
26 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?