Следвайте ни

"Инджовстрой": Имотът на ул. "Весела" е придобит законно

viber icon

Придобили сме имота по установения в България правен ред и имаме всички законни права на собственици. Всичко друго е спекулации. Така коментира казуса на ул. "Весела" Росен Инджов, прокурист на фирма "Инджовстрой" ЕООД. Според него за имота има ПУП, който предвижда съответното застрояване, а разрешителното е в сила до 2021 г. В Общия устройствен план на града теренът не е описан като парк, което повтаря казуса с терена до хотел "Санкт Петербург". 

"Въпросният имот е закупен от фирмата напълно законно и на абсолютно реална стойност към пазарните цени. Няма давани пари под масата, няма договорки. Сумата, която платихме, беше над 600 000 лева. Преди сделката се консултирах с юристи и адвокати, защото тогава въпросният имот беше собственост на 7-8 наследници на арменска фамилия от Пловдив. На тях пък земята е върната с решение на Върховния съд", коментира Инджов. 

Инджов разказа, че преди няколко дни е изпратил свой представител, който да определи граници на имота. Той обаче бил нападнат и изгонен грубо от живущите в квартала. Той категорично отрече да е ограждал имота по какъвто и да е начин, макар и това да е негова частна собственост. Пред "Марица" той разказа още, че доскоро в терена е имало и незаконни гаражи, които са били премахнати от Община Пловдив. За гаражите той не е търсил пропуснати ползи или отговорност от нарушителите.

От фирмата собственик изразиха готовност да представят всички документи, за да се избегнат евентуални спекулации. Самият Росен Инджов каза, че за момента няма намерения да строи върху земята, между ул. "Весела" и бул. "Марица" - Юг. Той подчерта, че ако е имало и най-малкото съмнение в статута на земята, фирма е нямало да закупи терена.

Дружеството "Инджовстрой" ЕООД е регистрирано през 2008 година с адрес в село Баните, община Смолян. Управител е съпругата на Росен Инджов - Капка, а самият той е прокурист на фирмата. Финансовите отчети на дружеството показват, че "Инджовстрой" има достатъчно приходи, за да може да направи подобна сделка. Само за 2017 година фирмата е реализирала близо 13 млн. приходи.    

Дружеството е работило по няколко обществени поръчки в годините с общините Пловдив, Хасково и Благоевград. Освен това от "Инджовстрой" са ремонтирали и различни помещения и места за настаняване, възложени от Държавна агенция за бежанците при Министерски съвет. В Пловдив фирмата е участвала в програмата по санирането, по която е спечелила 2 обекта в града с пазарни оферти далеч под горния праг на поръчките. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ПРИ АРМЕНСКИЯ КМЕТ 1/2 ОТ "ВЪРНАТИТЕ ЗЕМИ" В ПЛОВДИВ СТАНАХА АРМЕНСКИ

ПРИ АРМЕНСКИЯ КМЕТ 1/2 ОТ "ВЪРНАТИТЕ ЗЕМИ" В ПЛОВДИВ СТАНАХА АРМЕНСКИ

16.05.2019 | 16:57

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИМОТНИ ДАЛАВЕРИ В ПЛОВДИВ СТАНАХА ПРИ МАНДАТА НА АРМЕНСКИЯ КМЕТ !! ИМОТНИТЕ ДАЛАВЕРИ ПО ТОВА ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ АНУЛИРАТ, ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ ДА СЕ ОСЪДЯТ И ИМОТИТЕ УЧАСТВАЛИ В ДАЛАВЕРИТЕ ДА СЕ КОНФИСКУВАТ !!

Отговори
2 0
СТИГА БЕТОН В ПЛОВДИВ

СТИГА БЕТОН В ПЛОВДИВ

16.05.2019 | 13:32

То и градин ката зад Санкт Петербирг беше законна, НО ХОРАТА НЕ ПОЗВОЛИХА ДА СЕ ОБЕЩЕТЯТ ДРУГАДЕ. СТРОИ СЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?