Следвайте ни

Иманяр търси съкровища край Пловдив по учебник СНИМКИ

viber icon

Полицията задържа 38-годишен иманяр от хисарското село Кръстевич в хода на спецакция срещу придобиването на културни ценности и нелегалната търговия с тях.

Криминалистите от Хисаря  претърсили дома му, като там се натъкнали на множество вещи и предмети с белези на културно-историческо наследство.

При обиска били открити 3 керамични съда с различна големина и форма, 22 броя монети, 28 метални предмета с различна форма, големина и размери- всички носещи белези на движими културно-исторически ценности.В една от стаите на къщата били намерени и книги за археология и нумизматика, от които мъжът черпел информация, както и металдетектор, с който извършвал своите набези.

Пред разследващи задържаният е признал, че се занимава с иманярство от близо 10 години, а предметите, намерени в дома му, са открити в района и в землището на село Кръстевич.По случая е започнато досъдебно производство.


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?