71

Икономическа полиция ще нищи сагата с Небет тепе

Икономическа полиция ще извърши проверка на Небет тепе след подаден сигнал от адв. Атанас Костов за извършваната реставрация на обекта. 

"Окръжна прокуратура – Пловдив е разпоредила проверка по подаден сигнал, в който се излагат данни за унищожаване и повреждане на културна ценност, дадени разрешения от длъжностни лица за извършване на строителни дейности, с които се поврежда архитектурен исторически паметник и са унищожени артефакти. Проверката се води по чл. 278б, ал. 2 от Наказателния кодекс – за увреждане на културна ценност. Разпоредено е да се извърши от служители на „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив.  Срокът за приключването е едномесечен", съобщиха за "Марица" от прокуратурата. 

Припомняме, че адв. Костов подаде сигнал до Eвропейската комисия, UNESCO и българската прокуратура за казуса Небет Тепе. Чрез сезирането на институциите се търси отговорност от бившия кмет на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кмета Пламен Панов, районният кмет Георги Стаменов и други за евентуални престъпления по служба!

"Поискал съм всички документи, договори с фирми и становища на НИНКН. Да видим кой, как и защо унищожава историческото наследство на България!?", написа в социалните мрежи юристът. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?