49

Игра на котка и мишка: Магазинерка подлуди полицаи със силна музика

Истински цирк спретна магазинерка от Карлово, след като вдигна цял квартал във въздуха. Всичко започнало от подаден на тел. 112 сигнал за силна музика. При пристигане на място полицейският патрул  установил, че отстрани на магазина е поставена тонколона. На около 40-50 метра имало беседка със събрали се хора. Попитали музиката за тях ли е пусната и обяснили каква е причината да бъдат там. Магазинерката казала, че няма проблем и ще спре музиката, след което служителите на реда си тръгнали.

Малко по-късно, около 22:00 часа, двамата униформени отново били изпратени по сигнал на същия адрес и по същия повод. Магазинерката пак спряла музиката от колоната в магазина, а хората, които били по пейките и беседката казали, че ще разтурят седянката. Полицаите докладвали на дежурната част, че тишината е възстановена и си тръгнали.

След известно време, около 23 часа, за трети път бил получен сигнал, че има силна музика на същото място. Същите служители на реда се отзовали и установили, че беседката е пуста, но се чува силна музика, идваща от магазина. Оказало се, че е от същата тонколона, от която е била и предните пъти. Почукали на вратата на магазина, този път с намерение да съставят протокол за предупреждение Магазинерката им отворила, полицаите й поискали лична карта.  Тя  заявила, че няма да им даде документ за самоличност, тъй като била в частна собственост и те абсолютно нищо не можели да й направят. Те я помолили, ако не желае да им предостави личната си карта, то поне да каже имената си и да даде данните си, но тя и това отказала.

Безпомощни, полицаите решили да си тръгват и пеша потеглили към патрулния автомобил. магазинерката обаче ги последвала и вече на обществено място - на тротоара, отново й поискали личната карта. Тя отново им казала, че няма да я даде. Тогава единият униформен ѝ обяснил, че има право да я задържа, тъй като в момента не могат да установят самоличността й. Тогава дамата тръгнала да бяга, за да се скрие в магазина, но след кратка игра на гоненица била задържана. Съставили й акт за 500 лв. Магазинерката обжалвала, но съдът я порязал и потвърдил наложената санкция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Трябваше по-голяма глоба да й наложат

Трябваше по-голяма глоба да й наложат

14.06.2022 | 13:21

плюс обществено полезен труд. Даже и един месец в арест. Пък да я видим дали друг път пак така ще прави. Не бива да се толерира такова поведение. Адмирации за полицията и съда.

Отговори
8 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?