49

И катаджиите грешат: Шофьорка отърва солена глоба на пътя Пазарджик-Пловдив

Шофьорка от Пловдив се размина със солена глоба за превишена скорост. Дамата зад волана пътувала от Пазарджик в посока града под тепетата. Там обаче била засечена да преминава през полицейската камера с 95 км/ч. По-късно получила честитка за глоба в размер на 300 лв., тъй като при разрешени 60 км/ч на въпросния участък, тя профучала с тойотата си с 35 км/ч повече. 

Шофьорката обжалвала санкцията, а магистратите от Районния съд в Пловдив я отменили. Причината е, че седналите зад волана нямат нормативно установено задължение да намаляват скоростта на 60 км/ч във въпросния пътен участък, а следва да се съобразяват с общото правило да се движат с 90 км/ч. Точно там нямало действащ ограничителен знак. Освен това полицейската камера не била поставена така, че да извършва измерване след навлизане на колата в зоната с ограничение на скоростта, а в засичането била включена и зона за движение с прилагане на общото правило за скорост извън населени места, тоест 90 км/ч. Магистратите отчитат това като недопустимо и отменят санкцията. В хода на издаване на електронния фиш на шофьорката са допуснати и неотстраними нарушения на процесуалните правила, гласят още мотивите на съда в града под тепетата. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ти да видиш

ти да видиш

24.09.2023 | 10:30

Направо не е за вярване истината да бъде установена от съда ,Откъде са разбрали куде е сложена камерата .нещо ми мирише на връзки.

Отговори
1 1
Джурналистa

Джурналистa

23.09.2023 | 15:27

Става въпрос за след моста посока Пловдив,няколко пъти ги гледам как слагат камерата след знака за отпадане на ограниченията и точно това се чудех....

Отговори
6 0
Стоичков

Стоичков

23.09.2023 | 18:59

Колежката се е отървала,но колко други ще гризнат дръвчето докато им връчат глобата и не обжалват. Точно на това место са редовни и си снимат на воля и няма да се учудя,ако преместят знака след отбивката за да могат спокойно да си снимат в този участък и да няма възможност за обжалване. Друг е въпроса на този прав участък защо трябва да има това ограничение.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?