46
Следвайте ни

И чиновникът убива: Раздават книжките на килограм, всеки пети нов шофьор се блъска

viber icon

Средно по над 100 книжки дневно връчват от районните полицейски управления в Пловдив и региона на начинаещи шофьори, показа справка на „Марица“. Само в рамките на четири дни - 23, 24, 25 и 26 ноември, бройката на новобранците зад волана се е увеличила с 555. Във вторник 173 млади шофьори са си взели книжките, в сряда ​- 94, а в четвъртък - общо 140.  В петък бройката на връчените достига 148. Не са малко и подадените заявления за изкарване на свидетелство за правоуправление след успешно преминати изпити. През тези четири дни са подадени 579 заявления за книжка. На дневна база подалите документи са винаги над 100. Най-много книжки се връчват в Първо и Пето РУ в Пловдив, както и в Районното в Асеновград. 

Проста сметка показва, че ако дневно се връчват средно по 100 книжки, то в рамките на година в Пловдив и региона има по 20 000 нови шофьори. 

Статистиката обаче е красноречива. Всяка пета катастрофа в Пловдив и региона е дело на новобранец зад волана. А зад всеки пободен инцидент стои чиновническото безхаберие, което прави възможно шофьорските книжки да се раздават на килограм, без зад документа да стоят нужните знания и умения. Процесът понамирисва на корупция, но в малки размери, за да стигнат до нея разследващите и правораздаващите в България. Което не й пречи да убива.  

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?