Следвайте ни

Хванатият с кило хероин до Съединение бил бивш сутеньор и обирджия на банка

viber icon

Бивш сутеньор и обирджия на банки се оказа 57-годишният Димчо Стоилов, който беше арестуван заедно с приятелката му Цветанка Дутова заради намерения в колата му кило хероин. Двамата бяха задържани на 16 февруари при полицейска проверка край Съединение.

За старите подвизи на Димчо стана ясно по време на заседанието в Окръжния съд в Пловдив, който в крайна сметка остави и Стоилов и Дутова за постоянно в ареста.

Пред 2008 година Стоилов е бил съден за нелегален публичен дом и за причиняване на телесна повреда. Шест години по-късно той е обявен за издирване от Интерпол за кражби от банки в Турция.

4 години и 1 месец е била последната присъда на Димчо, изминали са 10 години и това го прави реабилитиран.

В момента Димчо се води консултант в частна фирма, докато 48-годишната Цветанка е застрахователен брокер.

Освен двата пакета с кило хероин в колата на Стоилов, пакетчета със същия наркотик бяха открити в портфейла на Дутова. В апартамента в Кючук Париж, където двамата живеели, бешие намерена везна, със следи от хероин. Още 3,26 грама бяха открити в друга кола. В дома на Цветанка в Съединение и в колата й пък бяха намерени две въздушни пушки, автомат и газов пистолет.

Наблюдаващият прокурор Георгиева заяви, че имаопасност двамата да се укрият и да извършат ново престъпление. Тя квалифицира деянието като висока обществена опасност.  Стоилов се опита да поеме изцяло вината за дрогата, но прокурор Георгиева представи СРС-та, които доказват съучастието на приятелката му.

„Цветанка няма нищо общо. Пакетчето е мое, портмонето също. Сложих го в нейната чанта. Тя си има бизнес. Нямаше да е с мен, ако знаеше с какво се занимавам. Имаме навик да събираме боклука в колата. Тя не знаеше, че има дрога в колата. Виновен съм, но тя е невинна", каза Димчо пред съда.

"Лицето от разговорите предава поздрави на Дутова, като я нарича шефката и иска да се бутне цената. В чантата на Цветанка е намерен същият хероин, но в малък грамаж", контрира прокурорът.

По време на заседанието стана ясно също, че в разговорите по телефона двамата арестувани са използвали думите "ракия" и "краставици", когато става дума за дрогата.

Според съдебните изчисления заловеният наркотик е на стойност над 50 хил. лв, което го прави в големи размери според Наказателния кодекс, като наказанието за това е от 3 до 12 години затвор.

Магистратите счетоха, че при други мерки за неотклонение двамата могат да извършат друго престъпление, а Стоилов може и да се укрие. Затова и ги оставиха в ареста.

 

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?