Следвайте ни

Хванатият с дрога – президентски племенник

Известен пловдивски лекар е арестуван с три вида наркотични вещества на ул. „Ландос“ в Пловдив. Медикът е карал червено ауди, когато е бил спрян за проверка от полицаи от Шесто районно. Д-р Борис Кузманов е племеник на бившата първа дама Антонина Стоянова.

Името на д-р Борис Кузманов беше замесено в няколко скандала през годините. През 2009 г., когато работеше в клиника "Торакс", той беше даден на съд заедно с колегата му д-р Кунчев за смъртта на 77-годишната пациентка Елена Венкова. 9-годишната съдебна сага завърши с оправдателна присъда. Междувременно обаче през 2011 г. д-р Кузманов беше хванат на входа на клиниката с близо 300 дози хероин, но пак отърва затвора. Тогава оправданието му беше, че разследването за смъртта на пациентката го изкарало извън релси и той посегнал към дрогата. След вчерашния арест той е задържан за 24 часа.

 Междувременно внезапна полицейска акция, за която Marica.bg първа съобщи, разтресе  квартал "Каменица 2" днес по обяд. Екшънът се разигра близо до супермаркет „Триумф“. В колата си за притежание на наркотици беше задържан мъж на средна възраст. 

Той и съучастникът му са спипани в черно ауди, което се е движило по улица „Лев Толстой“. То било обградено от няколко полицейски и цивилни автомобила, които го принудили да спре. Още в колата им сложили белезници.Свидетели на акцията потвърдиха пред репортера ни, че арестуваните мъже са разпространявали наркотици. Това се случва малко повече от седмица след като новият шеф на областното МВР ст. комисар Йордан Рогачев заяви, че ще затегне примката около дрогаджиите.

Когато екип на „Марица“ пристигна на мястото, единият от дилърите беше проснат на капака на аудито, към който го притискаше полицай с качулка. Районът беше отцепен и не се допускаха външни автомобили.

Свидетелка разказа, че при вида на униформените той захвърлил пакет с бял прах под возилото. Полицаите извадиха опаковката с дрогата и започнаха претърсване. Малко по-късно пристигна автомобил на специализираните сили, в който бяха прехвърлени арестантите. Акцията приключи за по-малко от 30 минути - всички ченгета отпрашиха, а цивилен полицай дори подкара и колата на задържаните към следствието. Хората от кварталното заведение съобщиха, че двамата задържани често са били забелязвани в района.

От днес в цялата страна тече полицейска акция по линия на наркоразпространението.  Арести освен в Пловдив бяха извършени по морето и в София. Според запознати силите на реда атакуват една от най-мощните наркомрежи у нас - тази на Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца.

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?