Следвайте ни

Хванаха копачи на биткойни в Триводици ОБНОВЕНА

Ферма за криптовалута, крадяща ток от EVN, бе разбита от полицията. Тя действала в пловдивското село Триводици. 

Машините били разположени в стара селскостопанска  постройка, използвана до скоро като дърводелски цех. По думите на кмета на селото Симеон Димитров наемателите на дървопреработвателното предприятие прекратили дейност преди шест месеца. На тяхно място се появили новите наематели, който никои в селото не бил виждал. 
Предполага се, че фермата за криптовалута е действала в Триводици поне от месец.

Копачите прекарали подземен канал, през който се свързали с намиращия се в стопанския двор трафопост. По неофициална информация в сградата имало контейнер с над 15 криптокопачки, които били обдухвани от 4 вентилатора. Всяка от копачките струвала по 2000 евро, коментираха експерти. 

„Като минавахме от там се чуваше шум, но не сме виждали никакво движение“, коментират местните. Други пък смятат, че постройката не била използвана за копаене на биткойни, а за сушене на марихуана.

Огледът на местопрестъплението продължи над 4 часа. На мястото дойдоха следователи, представители на енергоразпределителното дружество и кметът на Триводици.

 

 
 
 
 
 
 

 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?