Следвайте ни

Хванаха 16 комбайна без пожарогасители в нивите край Пловдив

viber icon

Общо 23 акта за установяване на административни нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност по време на жътвената кампания са връчени на територията на Пловдивска област до края на месец юли. Сред нередностите преобладават случаите на неосигурена с противопожарни уреди селскостопанска техника – 16. Констатирани са и три умишлени запалвания на засети площи, стърнища и друга растителност. 

Според постъпилите в РДПБЗН – Пловдив данни, през периода са ожънати около 480 хиляди дка пшеница, 42 хиляди дка ечемик и 66 хиляди дка други зърнени култури. По време на осъществения контрол служителите са извършили проверки на участвали в жътвата 323 зърнокомбайни и 719 броя друга техника – автомобили, трактори и сламопреси.  Изготвени са 108 уведомителни писма до местната администрация, земеделски производители и представители на ангажирани в кампанията организации. 

Отново припомняме, че не се допуска паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 метра до тях до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. Изрично се забранява паленето на стърнища и други растителни остатъци и използваното на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях. При неспазване на посочените изисквания е предвидена административнонаказателна отговорност съгласно Закона за МВР – глоба от 200 лв до 2000 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?